Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz metanet derecelerine bağlı olarak değmedarımaişetmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtalamda bileğkârmektedir.

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha etkili evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın kapisinda panik pas kolu panik çabucak kapının kolaylıkla açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa dışarıya, haricen başlangıçlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilgilı olarak birkaç farklı himaye seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin onat cevaz olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri muhtevaermektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bunun bâtınin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Ayrıca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla bile işlem adımları ekseriyetle şunları kucakerir:

Kötüda en kaliteli ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası akredite yapılışlar aracılığıyla sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur Yangın Merdiveni Kapısı ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler basar önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page